Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Мазник К$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
1.

Мазник Л. В. 
Використання результатів рейтингової оцінки характеристик індивідуальної пропозиції робочої сили в навчальному процесі [Електронний ресурс] / Л. В. Мазник, К. С. Мазник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 93-99. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_14
Обгрунтовано необхідність корегування педагогічних підходів у навчальному процесі на основі рейтингової оцінки індивідуальних характеристик робочої сили та обгрунтовано вибір найбільш важливих для проведення опитування. Оцінку проведено на основі опитування студентів спеціальності "Управління персоналом та економіка праці" різних років навчання з валідацією результатів на основі відповідних статистичних коефіцієнтів і критеріїв. Результати дослідження надають змогу гармонізувативзаємодію всіх суб'єктів навчального процесу з метою формування відповідних компетенцій для студентів вищих навчальних закладів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 365.481 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Мазник К. С. 
Оптимізація екстрагування фруктанів із культивованих in vitro "бородатих" коренів цикорію [Електронний ресурс] / К. С. Мазник, Н. А. Матвєєва // Biotechnologia Acta. - 2013. - Vol. 6, № 3. - С. 83-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2013_6_3_11
Досліджено залежність ефективності екстрагування фруктанів від тривалості попереднього замочування, температури та тривалості високотемпературної екстракції. Для дослідження використано висушені та подрібнені трансгенні корені цикорію Cichorium intybus L. сорту Пала росса, одержані шляхом трансформації з використанням Agrobacterium rhizogenes із вектором pCB161. Застосовано низько- та високотемпературне екстрагування: без нагрівання за +22 градусів за Цельсієм протягом 0,5; 1 і 24 год і з нагріванням за +70 градусів за Цельсієм; 80 і 90 градусів за Цельсієм упродовж 10; 20 і 30 хв. Фракціонування фруктанів здійснено двома шляхами: розділенням фракцій кристалізацією - високомолекулярною за +4 градусів за Цельсієм і відділенням низькомолекулярною екстракцією 95 %-м етанолом. Для визначення концентрації фруктанів у екстрактах використано метод Мак-Рері та Слаттері. На підставі експериментальних даних побудовано математичну модель процесу екстрагування фруктанів, перевірено її адекватність за допомогою критерію Фішера та коефіцієнта детермінації, встановлено оптимальні параметри екстракції з використанням методів лінійного програмування. Екстрагування протягом 30 хв за 90 градусів за Цельсієм без попереднього замочування визначено як найбільш технологічне, що надає змогу екстрагувати основну масу фруктанів із трансгенних коренів (<$E 146~symbol С~8,77> мг/г сухої маси коренів).
Попередній перегляд:   Завантажити - 183.218 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського